RUBIK MUSIC SCHOOL

FILOZOFIA RMS - ODPOWIEDZIALNOŚĆ SPOŁECZNA W ŻYWIENIU DZIECI

Racjonalne żywienie jest szczególnie ważne w przypadku dzieci. Wpływa ono nie tylko na ich zdrowie, samopoczucie, odpowiedni wzrost i rozwój, ale także, na kształtowanie smaków i preferencji żywieniowych naszych pociech. Naszą propozycję dedykujemy dzieciom i rodzicom, którzy zwracają szczególną uwagę na jadłospis. Zdrowe odżywanie dzieci to nie tylko pełnowartościowe, smaczne posiłki, ale także codzienny rozwój ich upodobań kulinarnych i różnorodność.

 

RMS współpracuje z Rewelacja Catering, którzy do przygotowania dań:

  • Używają najwyższej jakości produktów od sprawdzonych dostawców, bazujących na naturalnych metodach produkcji.
  • Stosują sezonowość w kuchni, czyli używają składników, które w danym okresie są najlepsze jakościowo.
  • Zupy i wywary gotują na świeżych warzywach.
  • Pierogi, naleśniki, kopytka i inne produkty mączne wyrabiają sami.
  • Nie kupują mielonego mięsa, mięso mielą bezpośrednio kucharze.
  • Nie używają gotowych półproduktów, wszystko przygotowują od podstaw.
  • Dysponują certyfikatami od firm, u których zamawiają produkty.
  • W każdej naszej kuchni prowadzą HCCP i dobrą praktykę.
  • Codziennie robią próby żywieniowe, które przetrzymują w lodówce 72h dla potrzeb sanepidu.

Zasady, którymi się kierujemy:

PRODUKTY “Z CZARNEJ LISTY”

(NIE UŻYWAMY)

ZDROWE ZAMIENNIKI (UŻYWAMY)
Biały cukier Miód, nierafinowany cukier trzcinowy, słody zbożowe (daktylowy, ryżowy i jęczmienny),   syrop klonowy, ksylitol dla osób z podwyższonym poziomem cukru
Biała mąka pszenna Pełnoziarnista mąka orkiszowa, żytnia, owsiana i kukurydziana NGMO
Biały ryż Pełnoziarnisty ryż jaśminowy, basmati, okrągłoziarnisty, czerwony, czarny kleisty, słodki
Oleje rafinowane Tłoczone na zimno, nierafinowane: oliwa z oliwek, olej lniany, olej z pestek dyni, olej słonecznikowy i rzepakowy; olej sezamowy, ryżowy
Tłuszcze cukiernicze – uwodornione rafinowane oleje roślinne Masło klarowane, masło, olej kokosowy, oliwa z oliwek
Smalec Masło klarowane, olej kokosowy,
Biała sól Sól kamienna i morska nieoczyszczona, sos sojowy, pasta miso, gomasio, sos rybny
Mleko krowie Mleko sojowe, ryżowe, kokosowe i migdałowe
Śmietana z mleka krowiego Śmietanka owsiana, mleko kokosowe, zmiksowane tofu
Sery krowie Ser kozi oraz feta z mleka koziego, ewentualnie owczy
Ryby z azjatyckich i afrykańskich hodowli: panga, sum Dorsz bartycki, łosoś, pstrąg, szczupak, śledź
kurczaki z przemysłowych ferm Drób z naturalnych gospodarstw: głównie indyk i kaczka; jagnięcina, cielęcina
Białko zwierzęce ograniczamy Tempeh, tofu naturalne i wędzone, fasole i grochy, soczewica i cieciorka
Jajka klasy 2 i 3 Jajka od szczęśliwych kur ekologicznych, z wolnego wybiegu: 0 i 1
Wzmacniacz smaku: glutaminian sodu Bulion warzywny z naturalnymi przyprawami, asafoetida
Proszek do pieczenia na bazie wodorowęglanu

/ pirofosforanu sodu

Rzadko: proszek BIO na bazie kamienia winnego i sody oczyszczonej
Kakao Karob – mączka z drzewa świętojańskiego
Cukier wanilinowy Naturalna wanilia w lasce
Ocet spirytusowy Ocet jabłkowy, ryżowy, balsamiczny
Mąka ziemniaczana Kuzu, skrobia kukurydziana
Żelatyna wieprzowa Agar-agar z wodorostów
Chemia do zmywania, mycia kuchni i podłóg oraz prania typu: Ludwik, Ciff, Domestos, Ajax, Persil Ekologiczne płyny do zmywania i czyszczenia na bazie wyciągów i olejków roślinnych

oraz octu z certyfikatami: ECOCERT, ECO GARANTIE oraz VEGAN typu: Sodasan, Klar itp.


NASI
PARTNERZY